Cloetta lanserar kexchoklad utan mjölk

21-02-05: Vecka 7 lanserar Cloetta Kexchoklad Vegan. Det är en choklad med fyllda rån, täckta med mörk choklad. Kexchoklad har funnits sedan 1938 och nu kommer den även att tillverkas utan mjölk.

Enligt Cloetta möter Kexchoklad Vegan kundernas efterfrågan av produkter utan ingredienser från djurriket. Chokladöverdraget på Kexchoklad Vegan består av mörk choklad, till skillnad mot originalet som har ett täcke av ljus choklad. Som ett led i företagets arbete med att skapa ett mer hållbart produktsortiment, innehåller chokladen Rainforest Alliance-certifierad kakao.

– Vi är glada att kunna bredda vårt erbjudande så att fler konsumenter kan njuta av vår goda Kexchoklad. Kexchoklad Vegan möter efterfrågan från konsumenter och gör det möjligt för både veganer, vegetarianer och älskare av mörk choklad att njuta av Kexchoklad, säger Marie Schelin, Senior Brand Manager på Cloetta.

Kexchoklad Vegan lanseras vecka 7 2021 och du hittar produkten i de flesta butikerna inom service- och dagligvaruhandeln.

Produkten har inte mjölk som en ingrediens, men tillverkas i samma lokaler som andra produkter. Det  gör att den kan innehålla spår av mjölk, ägg, mandel och hasselnötter. Du kan läsa innehållsförteckningen på Cloettas hemsida.

Källa och bild: Cloetta

Publicerat: 2021-02-05