Webbinarium om Bamse-studien

2022-03-06: Tisdagen den 22 mars kan du höra om Bamse-studien och de första resultaten från BAMSE covid-19-uppföjningen. BAMSE-projektet startade 1994 och har sedan dess följt drygt 4000 barn födda 1994-1996.

Bamse, står för barn, allergi, miljö, Stockholm och epidemiologi och är ett samarbetsprojekt mellan Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting. Genom åren har den långa Bamse-studien gett kunskap om hur livsstil, miljö och arv påverkar barns astma, allergi och lungutveckling. Kunskap som på sikt kan bidra till att bromsa ökningen av astma och allergi och se hur besvären kan lindras hos dem som drabbas.

Webbinariet riktar sig framför allt till Bamse-deltagarna och deras föräldrar men är öppet för alla som är intresserade. På webbinariet får du höra om hela Bamse-projektet och några viktiga resultat från projektet. Här presenteras även de första resultaten från Bamse covid-19-uppföjningen. Syftet med uppföljningen är att undersöka riskfaktorer för covid-19 och hur sjukdomen påverkar vår hälsa på lång sikt.

Här är programmet för webbinariet tisdagen den 22 mars klockan 18.00-19.00:

Bamse-projektet från start 1994 till nu – en överblick
• Hur vanligt är astma och allergisjukdom?
• Vilka har varit de viktigaste fynden genom åren?
Aktuellt från Bamse covid-19-uppföljningen
• Hur många av Bamse-deltagarna har drabbats av covid-19?
• Hur påverkas immunförsvaret efter genomgången infektion?
• Påverkas lungfunktionen av covid-19?
Vad händer under 2022 och framåt?

Se inbjudan och anmäl dig på Bamse-studiens hemsida.
Läs mer om Bamse-projektet

Källa och bild: Karolinska Institutet

Publicerat 2022-03-06