Alla hjärtans tårta

Receptet är mjölkfritt och sojafritt. Tårtan kan även vara glutenfri eller äggfri beroende på vilken tårtbotten och grädde du använder.

Det här behöver du:
1 tårtbotten
3 dl vispbar havregrädde (glutenfri för glutenfri tårta)
2 ½ dl mjölk- och sojafri vaniljvisp
1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten
Äppelmos eller sylt att bre mellan bottnarna

Fruktgelé för garnering:
1 dl outspädd hallon- och skogsbärsdryck (måltidsdryck i 2-dl-förpackning)
½ dl socker
½ dl vatten
1 msk gelatinpulver
3 msk vatten

Kom ihåg att läsa innehållsförteckningarna om du inte är helt säker på vad ingredienserna innehåller. Så här gör du:
Recept på tårtbotten finns i vår receptsamling.
Gör först fruktgelén till garneringen. Klä en form med bakplåtspapper. Formen ska vara så liten att det blir några millimeter högt med vätska när du har hällt i gelatinblandningen.

Blanda 3 msk vatten med 1 msk gelatinpulver. Låt det stå och svälla några minuter. Häll drycken, vattnet och sockret i en gryta och låt det koka upp. Blanda i gelatinet och rör om tills allt har löst sig. Häll ut i formen och låt stå kallt att stelna, cirka 1-2 timmar.

När massan har stelnat lyfter du ut gelén ur formen med hjälp av bakplåtspappret. Tryck ut hjärtan med en liten pepparkaksform.

Grädden: Vispa 3 dl vispbar havregrädde med elvisp i några minuter och låt sedan bunken stå kallt i 15 minuter. 2/3 av grädden ska användas för att bredas ut och resten kan spritsas.

Vaniljvispen: Blanda 1 msk vatten med 1 tsk gelatinpulver. Låt det stå och svälla några minuter. Låt gelatinblandningen smälta i vattenbad så att det blir genomskinligt och flytande.
Vispa vaniljvispen kraftigt. Häll i gelatinblandningen och vispa ytterligare någon minut. Låt sedan bunken stå kallt i 15-20 minuter. Gelatinet gör att vaniljvispen blir luftigare och lite fastare.

Gör tårtan: Dela tårtbotten i två eller tre lager. Bred ut sylt och vaniljkräm och lägg ihop bottnarna.
Bred grädde jämnt över hela tårtan. Garnera med geléhjärtan och spritsa sedan mönster med resten av havregrädden.