Carlshamn lanserar havrebaserat margarin

Carlshamn lanserar ett nytt margarin som är baserat på havre. I samband med lanseringen tar företaget bort ordet Mejeri sitt namn eftersom samtliga margarinprodukter är växtbaserade.

Carlshamn har i dag åtta växtbaserade margariner i olika former. Den nya produkten Carlshamn Havre är ett växtbaserat margarin gjort på rapsolja och havredryck som är fritt från palmolja och konserveringsmedel. Det kan användas som smörgåsmargarin, men går även att baka med och steka i.

Enligt Carlshamn har den växtbaserade marknaden ökat med 24% de senaste fem åren och företaget ser en stor potential för marknaden att fortsätta utvecklas.

– Det vi kan konstatera är att växtbaserad kost inte är en trend utan nu en egen marknad som har en ständigt ökande tillväxt, skriver Carlshamn i ett pressmeddelande.

Carlshamn ser att vegansk kost har varit något som många har haft ett intresse av, men det är fortfarande en relativt liten andel som äter helt veganskt i Sverige i dag. Många väljer istället att byta ut vissa delar i sin kost till växtbaserade alternativ då det anses nyttigare.

Förpackningen går att återvinna som papp.

Läs mer om Carlshamn Havre på deras hemsida.

Källa och foto: Carlshamn Havre